Årets stipendiater är utsedda

Kommunstyrelsen i Hällefors har utsett årets stipendiater. Kulturstipendiet går till Petra Janensch från Konstföreningen Galleri Grythyttan, ledarstipendiet går till Thorleif ”Totto” Höök från Hällefors Motorklubb och idrottsstipendiet går till Emil Eriksson från Hällefors Discgolfklubb.

Kommunstyrelsen delar årligen ut ett idrotts-, ett kultur- och ett ledarstipendium till personer eller föreningar i Hällefors kommun som verkat för bra insatser inom respektive område. Utdelning av stipendierna kommer ske under festliga former den 6 maj.

Årets kulturstipendium
Årets kulturstipendium går till Petra Janensch, Konstföreningen Galleri Grythyttan med motiveringen:

Petra är otroligt drivande i Konstföreningen Galleri Grythyttan och har med stor kunskap och engagemang lyft barn- och ungdomsaktiviteter i föreningen och i kommunen. Med stor kunskap och bredd i sitt konstutövande har många barn och familjer deltagit i olika evenemang och målartillfällen med Petra. Kronan på verket är den stora målartävlingen för barn med över 100 olika alster som avslutades med prisutdelning och utställning på biblioteket.” En succé. Måla som Björnjägaren” och ”Konstverkstad för barn” är andra exempel på Petras kreativitet. Petra gör skillnad!

Årets ledarstipendium
Årets ledarstipendium går till Thorleif ”Totto” Höök, Hällefors Motorklubb med motiveringen:

Sedan 80-talet är Thorleif ”Totto” en ledande profil inom folkrace i Sverige. Han är grundare till en av Sveriges mest framgångsrika folkrace-cuper och genom cuperna ville Totto öka respekten och vänskapen inom sporten. En succé skulle det visa sig. Genom såväl bredd som spets, sin kärlek och sitt driv till sporten, är han anledningen till att många ungdomar inklusive sina egna döttrar, har börjat köra. Som ”grädde på moset” kunde vi se honom coacha handbollslegendaren Magnus Wislander, med framgång, i Tv-programmet ”Det stora racet”. Totto är en sann eldsjäl!

Årets idrottsstipendium
Årets idrottsstipendium går till Emil Eriksson, Hällefors Discgolfklubb med motiveringen:

Emil har kämpat och tävlat genom åren och nu gjort sig ett namn inom discgolfen genom sin tredje plats i den stora tävlingen Swedish national Tour i discgolf! Emil är en stor förebild för både barn och vuxen och man kan ofta se honom spela och träna på banan i Hurtigtorpet. Han är också en av dem ideella krafter som engagerat och ihärdigt jobbat fram den fina 18-håls bana som finns i Hurtigtorpet. Banan är ett lyft för föreningen och kommunen och besöks av många ”hälleforsare” men också med besökare utifrån. Emil är en förebild för sporten.

För mer information
Kicki Johansson
Kultur- och fritidschef
kicki.johansson@hellefors.se
0591-641 42

Läs mer om stipendierna och tidigare stipendiater.