Hällefors kommuns logotyp
Hällefors kommuns logotyp

Företagare prisades på företagsfesten

På lördagens företagsfest delades priset Årets Företagare ut till Camilla Ekström och Katinka Molander, TXT Design. Priset Årets uppmuntran gick till Karolina Bystedt, Grythyttan Media och Årets Hederspris gick till Kim Mattson Wulf, Kims Administration.

På lördagens företagsfest firades företagare och företagande i kommunen med sång, fest, mat, musik, underhållning och dans. Under kvällen delades följande priser ut:

  • Årets Företagare blev Camilla Ekström och Katinka Molander, Txt Design.
  • Årets Uppmuntran fick Karolina Bystedt, Grythyttan Media.
  • Årets Hederspris fick Kim Mattson Wulf, Kims Administration.
Cecilia Albertsson, Kim Mattson Wulf, Camilla Ekström, Camilla McQuire, Katinka Molander, Tobias Nygren och Karolina Bystedt. Hällefors Företagsfest 2023.

Cecilia Albertsson, Kim Mattson Wulf, Camilla Ekström, Camilla McQuire, Katinka Molander, Tobias Nygren och Karolina Bystedt.

Årets företagare

Årets företagare är ett pris som delas ut i dialog mellan Företagarföreningen i Hällefors styrelse och representanter från Hällefors kommun. Kriterier som bedöms är: ledare och förebild, kreativitet och innovation, lönsamhet och tillväxt, äga och driva. Årets pris delades ut till Camilla Ekström och Katinka Molander på TXT Design AB med motiveringen:

Ägaren är en starkt förankrad företagare med erfarenheter av olika branscher i kommunen. Förebild som positiv kraft; när andra stänger butiken tar denne företagare över, förvaltar arvet, utvecklar och gör vårt samhälle levande. Lika ofta på jobbet som att aktivt engagerad i föreningslivet. Uppmuntrar ungdomar till hälsosam livsstil och att det är möjligt att nå sina drömmar. Delägaren kombinerar med självklarhet företagande med Dolce Vita liksom tjänst för samhällets och ungdomars bästa. Företaget har haft lönsamhet från första året och tar nu gasellhopp genom att fördubbla sin omsättning. Företagarna driver ständig utveckling. Från början skyltar, tryck och profilmaterial till att idag vara en fullskalig klädbutik som ständigt bidra med glädje genom partymingel, praliner och modevisningar.

Årets Uppmuntran

Årets Uppmuntran tilldelades Karolina Bystedt, Grythyttan Media med motiveringen:

Vi vill alltid uppmuntra fler att ta steget till att bli företagare. För pristagaren av årets uppmuntran började det hela med en blogg om ett husbygge vid sidan av en anställning som förskollärare. Idag har hon sagt upp sig från sin fasta tjänst och driver sitt företag på heltid, där hon bland annat har en sajt med fler än 33 000 följare på Instagram (Domarudden 4), och hon hjälper företagare, många här på orten att synas i sociala medier. Hon vet allt om hur man skapar engagemang på sociala media och hjälper till med allt från fotografering till att skriva textinnehållet till inlägg till strategier och annonskampanjer.

Årets Hederspris

Årets Hederspris går till en företagare i kommunen som utmärkt sig lite extra genom diverse insatser. I år tilldelades Kim Mattson Wulf priset för lång och trogen tjänst som företagare i Hällefors kommun med motiveringen:

Kim har stöttat många företagare med bokföring och administration. Med öppna armar hjälper hon den som vill starta företag framåt med rådgivning och vägledning. Hon är mentor för både nystartade som etablerade företag. Hon ger mer till andra än sig själv och finns alltid där för den som behöver stöd. Inte sällan ger hon en blomma för att visa uppmuntran och omtanke. Utan egen vinning värnar hon om näringslivet i vårt samhälle, vilket särskilt visar sig i hennes mångåriga engagemang för Företagsföreningen i Hällefors.

Se tidigare års Årets Företagare