Hällefors kommuns logotyp
Träd i flera färger med texten Pihlskolan till höger
Hällefors kommuns logotyp
Träd i flera färger med texten Pihlskolan till höger

Gymnasial lärlingsanställning

I samarbete med lokala företag erbjuder Pihlskolan sina elever på industritekniska programmet möjligheten till en gymnasial lärlingsanställning, GLA.

Pihlskolan, i samarbete med Rinman Education, Ovako och Fricweld, kommer från hösten 2024 att kunna erbjuda gymnasial lärlingsanställning för elever på det industritekniska programmet. Gymnasial lärlingsanställning (GLA) är en gemensam satsning för att öka attraktiviteten att utbilda sig och arbeta inom industribranschen.

En gymnasial lärlingsanställning innebär att du delar din studietid mellan att gå i skolan och att vara anställd i en verksamhet där du lär dig yrket. Det innebär att du får möjlighet till gymnasieexamen med högskolebehörighet men även arbetslivserfarenhet, lön och ett nätverk som kan hjälpa dig att avancera fortare i karriären direkt efter examen.

På Pihlskolan läser du först två år på skolan och inför årskurs tre får du möjlighet att ansöka om en gymnasial lärlingsanställning på Ovako, Fricweld alternativt Dianor i Nora. I dagsläget finns två sökbara GLA-platser inom inriktningen processteknik och två platser inom produkt- och maskinteknik.

Elever i verkstadsmiljö

Senast uppdaterad

Kontakt­information

Hällefors kommun, 712 83 Hällefors

0591-641 95