Första spadtaget för badhusbygget i Hällefors

Det första spadtaget till Hällefors badhus togs tisdagen den 13 april av kommunfullmäktiges ordförande Susanne Grundström och Tommy Allström, VD för TA Byggproduktion AB som är entreprenören som bygger badhuset.

Susanne Grundström och Tommy Allström tar första spadtaget på Hällefors badhus

Susanne Grundström och Tommy Allström tar första spadtaget på Hällefors badhus

- En glädjens dag, nu står vi äntligen här och tar det första spadtaget. För mig som varit med under den politiska resan känns det som att nu går vi från snack till verkstad och det är tillfredsställande, att få se resultat. Beslutet är stort, stora ekonomiska åtaganden för en liten kommun, men det är helt möjligt. Bokslutet för 2020 visar ett positivt resultat, kommunens ekonomi är välskött och det skapar framtidstro, möjligheter till utveckling och visioner, säger Susanne Grundström (S), kommunfullmäktiges ordförande.

En startpunkt för bygget och samtidigt en slutpunkt för en segdragen politisk kamp. Simhallsfrågan har varit högaktuell de senaste fem åren i politiken och det har varit jämt i frågan om för eller emot bygget. Maktskiftet efter valet 2018 banade till sist väg för bygget som väntas stå klart i september 2022.

Byggkostnaden för själva badhuset är 120 miljoner kronor och sedan är det beräknat att det kommer att kosta 5 miljoner kronor per år att driva anläggningen.

- Ja, idag är vi glada, det kommer bli riktigt bra, vi ser den här satsningen som ett välkommet tillskott för att höja kvaliteten i skolundervisningen, föreningslivet och för livskvaliteten för alla, en välfärdssatsning, avslutar Susanne Grundström (S), kommunfullmäktiges ordförande.

För mer information om badhusbygget:

Peter Wiker, utvecklingsstrateg Telefon: 0591-641 45
E-post: peter.wiker@hellefors.se