Utdelning av stipendier och uppmuntran av särskilda insatser

Igår delade kommunstyrelsen ut priser till årets kultur-ledar- och idrottsstipendiater och tackade personer som gjort särskilda insatser under coronapandemin.

Mottagare av stipendier och utmärkelser 2021

I en solig Krokbornspark delade igår kommunstyrelsens ordförande Annalena Järnberg och kultur- och fritidschefen Kicki Johansson ut stipendier till årets kultur-ledar- och idrottsstipendiater. Och för första gången passade kommunstyrelsen på att tacka personer som gjort särskilda insatser i kommunen under coronapandemin.

Kultur-ledar- och idrottsstipendierna 2021

Kulturstipendium
Årets kulturstipendium delades ut till sångerskan och låtskriverskan Angeliqa Carlsson.
Motivering: En målmedveten talang som skriver och släpper sina egna låtar på olika sociala plattformar. Angelicas driv och engagemang för att utvecklas visar sig genom bl a låtskrivarutbildning i Stockholm i somras, där värdefulla kontakter knöts och deltagande i olika talangtävlingar runt om i Sverige. Trots sina unga år har också Angelica initierat och genomfört två ”Må bra galor” i Hällefors, för välgörenhet.

Ledarstipendium
Årets ledarstipendium delades ut till Jan Skogh, Jägarförbundet Hällefors.
Motivering: Många unga nybörjare kommer ihåg ”prova på” verksamheten under somrarna, friluftsdagar och inte minst” jakttillfällen för unga nyfikna” som Jan är- och har varit uppskattad ledare för. Jaktskyttet är det primära men minst lika viktigt är de många naturupplevelserna med den obligatoriska avslutande grillningen. Eldsjälen Jan Skogh har också initierat prova på tillfällen för damer som varit mycket uppskattade.

Idrottsstipendium
Årets idrottsstipendium delades ut till Dennis Olsson Hällefors Motorklubb.
Motivering: Hällefors MK har fostrat många talanger och Dennis är en av dem. Vann sprintserien för B-förare och genom vinsten väntar tävlingar mot äldre och mer rutinerade förare i A-klassen. Dennis är på god väg i karriären och förutom de många idrottsliga framgångarna är han också en fin ambassadör för sin förening och för Hällefors genom sitt ödmjuka och hjälpsamma sätt.

Stipendiater i  Hällefors 2021

Dennis Olsson, Jan Skogh och Angeliqa Carlsson

Uppmuntran för särskilda insatser

Under lång tid har vi levt i en situation som ingen kunde tro att vi skulle hamna i. Civilsamhällets insatser under denna tid har varit oersättliga för så många och från Hällefors kommun vill vi rikta ett stort tack till alla er för allt det engagemang ni visat under en tid då samhället ställts inför stora utmaningar. Er tid och ert engagemang har satt guldkant på livet för så många, barn som unga, som fått möjlighet att bryta tristess och ensamhet. Tack för att ni finns!
// Annalena Järnberg, kommunstyrelsens ordförande.

Och de som erhöll ett tack och uppmuntran från kommunstyrelsen är:

Bengt Rös och Gunnar Sundin: Spolar is varje år och erbjuder gill varje lördag i Kronhagen sedan flera år tillbaka.
Jan Gunnarsson: För sitt engagemang för Hurtigtorpet såväl sommar som vinter.
Niklas Lindberg: Ställer alltid upp och hoppar in överallt där det behövs i ishallen.
Christer Bergsten: Har berikat många i Hällefors med sin musik under pandemin.
Eila och Jussi Siimes: Har ställt om och ansvarat för att flytta ut och erbjuda aktiviteter i Finnstigen som varit otroligt uppskattade av många.
Leif Edin och Erling Lillberg: Aldrig har så många sökt sig till skidspåren i Hurtigtorpet. Tack vare skidgruppen och allt jobb de lägger ner, så har besökarna kunnat skida i mycket välpreparerade skidspår.
Frivilliga resursgruppen: Frivilliga resursgruppen består av Arja Salo, Katarina Balazs, Morgan Bodin, Göran Fogelström och Patrik Jensen. Under pandemin har de handlat och utfört olika ärenden åt riskgrupper. Servicen pågick under 53 veckor, totalt mottogs 1779 stycken telefonsamtal och 1478 stycken beställningar utfördes.

Frivilliga resursgruppen (Patrik Jensen saknas på bilden)

Nio personer som är engagerade i lokalsamhället tar emot uppmuntran för särskilda insatser under pandemin (Jan Gunnarsson saknas på bilden).

Uppdaterad