Hällefors kommuns logotyp
engelsk
Finsk

Stipendiater 2019 utsedda

Kommunstyrelsen beslutar årligen att utse person och/eller förening till kultur-, ledar- och idrottsstipendium, för samtliga stipendier gäller att personen är född, bosatt eller verksam i Hällefors kommun eller att föreningen är verksam i kommunen. Årets Stipendier delas ut under evenemanget ”Vårskrik” 25 maj.

Ledarstipendium, Hussein Abdulgadir, Hällefors Kultur- och integrationscenter

Hussein är en stolt ordförande och Hälleforsare som vill vara med och skapa mötesplatser för integration. Genom bland annat det årliga arrangemanget ”Barnens dag” inbjuds alla i Hällefors till lek, glädje och gemenskap på sommarlovet. En dag som lovordats av Hällefors invånare men också uppmärksammats även utanför kommunen. Hussein brinner för barn och unga och vill verkligen vara med och göra skillnad.

Kulturstipendium, Ellen Mulderij-Rudy Hobbenschot

Ellen och Rudy har bidragit till ”öppna landskap” genom sitt arbete med naturbetesdrift, främst i Hjulsjö men också i Grythyttan och Hällefors. De öppna kulturmarkerna har medfört att kulturlämningar synliggjorts och besöks av såväl kommunens invånare som andra besökare. Det kulturgeografiska värdet och inte minst restaureringen av markerna har gjort att det av Länsstyrelsen klassats som biologiskt värdefulla.

Idrottsstipendium, Nellie Höök, Folkrace

Nellie har utsetts till Mellansveriges bästa tjejjunior och också utsetts till årets juniortjej i folkrace av Västra bilsportförbundet. Nellie är inte enbart uppskattad för sina fina resultat utan också för sina mekaniska kunskaper och som en fin kamrat. Folkrace är en tävlingsklass inom bilsportförbundet där tjejer tävlar mot killar och Nellie är och vill vara en bra förebild för andra. Hällefors kommun passar samtidigt på att önska Nellie lycka till nu när hon nu ska mäta sina krafter i seniorklassen.

För mer information vänligen kontakta

Kultur- och fritidschef, Kicki Johansson
Telefon: 0591-64142
kicki.johansson@hellefors.se

Hällefors kommun, Sikforsvägen 15, 712 83 Hällefors | 0591-641 00 | org.nr: 212000-1942 | kommun@hellefors.se