jordglob
Finsk
Hällefors kommuns logotyp
Hällefors kommuns logotyp
jordglob
Finsk

Idrotts­anläggningar och hallar

Hällefors kommun har dessa idrotts­anläggningar och hallar.

På Grythyttans idrottsplats är det träning i fotboll under sommarhalvåret och under vinterhalvåret spolas vi is som både skolan och allmänheten har tillgång till. Grythyttans Idrottsförening sköter idrottsplatsen med driftbidrag från kommunen.

Grythyttans IF

Här finns det möjlighet att ansöka om träningstider i Grythyttans idrottshall via särskild blankett. Ansökan skickar du till Kultur och fritid. Om du önskar ytterligare information så kan du mejla.

fritidsbokningen@hellefors.se

Hjulsjös motionsspår kan du använda såväl sommar som vintertid. Hjulsjö byförening sköter elljusspåret med driftbidrag från kommunen.

Du kan hyra gymnastikssalen för innebandy, badminton, vollyboll med mera. Hjulsjö byförening sköter och äger Hjulsjö Motionscenter.

Länk till Hjulsjö byförening

Hurtigtorpet är en motionsanläggning som du kan använda såväl sommar som vintertid. Här finns motionsspår, med skidspår vintertid, från 1,5 kilometer upp till 15 kilometer, pulkabacke, vallabod, styrkehall, spinninglokal och sanitetsdel. Elljusbana finns upp till 5 km. Elljusspåret är tänt till klockan 21.00 under höst- och vintersäsong. Det finns också utegym och en 18-håls frisbeegolfbana vid Hurtigtorpet. Hällefors kommun sköter anläggningen.

Kommunen har en sporthall som är fullt utrustad för inomhus­sporter. Under dagtid har skolan sin undervisning i idrott och hälsa i Sporthallen. På kvällstid och helger använder olika idrottsföreningar hallen. Aktiviteter som förekommer är bland annat gymnastik, innebandy, aerobics, fotboll, basket, handboll, bordtennis, boccia och styrketräning.

Här finns det möjlighet att ansöka om träningstider via särskild blankett. Ansökan skickar du till kultur och fritid. Om du önskar ytterligare information så kan du mejla.

fritidsbokningen@hellefors.se

Bowlinghall

Det finns en bowlinghall med sex banor, som är placerad i källarvåningen i Sporthallen. Den sköter Hällefors kommun. För mer information ring 0591-644 66.

bowling.hellefors.se

Hällevi idrottsplats blev till 1933. Idag är det fotbollsplaner, tennisbanor, badhus, padelbana, parkour och en ishall på idrottsplatsen. Idrottsplatsens fotbollsplaner och grönytor sköter kommunen under sommarhalvåret.

Fotbollsplaner

  • Två gräsplaner med varierande storlek och en konstgräsplan.
  • En gräsplan på Prästvallen.

Ishall

Ishallen blev byggd 1986. I början av 2015 blev ishallen döpt till Mer el Arena.

Idag finns många aktiva som tränar och spelar i hallen. Skolorna använder hallen dagtid. Det är möjlighet till allmänhetens åkning i ishallen. Hällefors Ishockeyklubb äger och sköter ishallen med kommunalt driftbidrag. För mer information kontakta föreningen via telefon 0591‑100 40.

Hällefors ishockeyklubb

Tennisbanor

Hällefors kommun sköter de två tennisbanorna som är på hällevi.

hellefors.se/tennis

Simhall

Simbassängen är 25 meter och har fyra banor. Det finns en undervisnings- och rehabbassäng där bottendjup och temperatur går att få reglerade utifrån olika aktiviteter. För barnen finns en spraypark.

Hällefors badhus

Padelbana

Hällefors iskockeyklubb sköter padelbanorna, två till antalet.

Spela padel

Parkourbana

Hällefors iskockeyklubb sköter parkourbanan.

Här finns det möjlighet att ansöka om träningstider i Kronhagsskolans idrottshall via särskild blankett. Du skickar ansökan till Kultur och fritid Önskar du ytterligare information så kan du mejla.

fritidsbokningen@hellefors.se

Du kan boka hall på Kronhagsskolan, Grythyttans skola och Sporthallen.

Här bokar du idrotthall

Sidan är uppdaterad