Hällefors kommuns logotyp
Hällefors kommuns logotyp

Idrotts­anläggningar och hallar

Hällefors kommun har dessa idrotts­anläggningar och hallar.

Ombyggnation vid Hurtigtorpet

Bygganden med omklädningsrum och toaletter vid Hurtigtorpet renoveras och är inte tillgänglig för allmänheten. Det finns två stycken bajamajor på parkeringen under tiden som byggnaden är avstängd. Det finnas inte tillgång till dricksvatten under tiden som arbetena pågår.

Åtgärder som genomförs är bland annat nya ytskikt i dusch- och omklädningsrum, ny ventilation och ny belysning. Utvändigt ska plattsättningar och asfalt läggas om och en solcells­anläggning installeras på taket.

Arbetet ska vara klart senast den sista november.

För mer information

Jessica Nilsson, fastighetschef
Telefon: 0591-641 30
jessica.nilsson@hellefors.se

På Grythyttans idrottsplats är det träning i fotboll under sommarhalvåret och under vinterhalvåret spolar vi is som både skolan och allmänheten har tillgång till. Kommunen sköter skötseln av idrottsplatsen.

Här finns det möjlighet att ansöka om träningstider i Grythyttans idrottshall via webben. Ansökan skickar du till Kultur och fritid. Om du önskar ytterligare information så kan du mejla.

Webbformulär för bokning av idrottshall

Hjulsjös motionsspår kan du använda såväl sommar som vintertid. Hjulsjö byförening sköter elljusspåret med driftbidrag från kommunen.

Du kan hyra gymnastikssalen för innebandy, badminton, vollyboll med mera. Hjulsjö byförening sköter och äger Hjulsjö Motionscenter.

Hjulsjö byförening på Facebook

Hurtigtorpet är en motionsanläggning som du kan använda såväl sommar som vintertid. Här finns motionsspår, med skidspår vintertid, från 1,5 kilometer upp till 15 kilometer, pulkabacke, vallabod, styrkehall, spinninglokal och sanitetsdel. Elljusbanan är upp till fem kilometer lång. Elljusspåret är tänt till klockan 21.00 under höst- och vintersäsong. Det finns också utegym och en 18-håls frisbeegolfbana vid Hurtigtorpet. Hällefors kommun sköter anläggningen.

Kommunen har en sporthall som är fullt utrustad för inomhus­sporter. Under dagtid har skolan sin undervisning i idrott och hälsa i Sporthallen. På kvällstid och helger använder olika idrottsföreningar hallen. Aktiviteter som förekommer är bland annat gymnastik, innebandy, aerobics, fotboll, basket, handboll, bordtennis, boccia och styrketräning.

Här finns det möjlighet att ansöka om träningstider via webben.

Webbformulär för bokning av idrottshall

Bowlinghall

Det finns en bowlinghall med sex banor, som är placerad i källarvåningen i Sporthallen. Den sköter Hällefors kommun. För mer information ring 0591-644 66.

bowling.hellefors.se

Hällevi idrottsplats blev till 1933. Idag är det fotbollsplaner, tennisbanor, badhus, padelbana, parkour och en ishall på idrottsplatsen. Idrottsplatsens fotbollsplaner och grönytor sköter kommunen under sommarhalvåret.

Fotbollsplaner

  • Två gräsplaner med varierande storlek och en konstgräsplan.
  • En gräsplan på Prästvallen.

Ishall

Ishallen blev byggd 1986. I början av 2015 blev ishallen döpt till Mer el Arena.

Idag finns många aktiva som tränar och spelar i hallen. Skolorna använder hallen dagtid. Det är möjlighet till allmänhetens åkning i ishallen. Hällefors Ishockeyklubb äger och sköter ishallen med kommunalt driftbidrag. För mer information kontakta föreningen via telefon 0591‑100 40.

Hällefors ishockeyklubb

Tennisbanor

Hällefors kommun sköter de två tennisbanorna som är på Hällevi.

hellefors.se/tennis

Simhall

Simbassängen är 25 meter och har fyra banor. Det finns en undervisnings- och rehabbassäng där bottendjup och temperatur går att få reglerade utifrån olika aktiviteter. För barnen finns en spraypark. Hällefors kommun sköter badhuset.

Hällefors badhus

Padelbana

Hällefors iskockeyklubb sköter padelbanorna, två till antalet.

Spela padel

Parkourbana

Hällefors iskockeyklubb sköter parkourbanan.

Hällefors ishockeyklubb

Här finns det möjlighet att ansöka om träningstider i Kronhagsskolans idrottshall via webben.

Webbformulär för bokning av idrottshall

Senast uppdaterad