Hällefors kommuns logotyp
Kulturskolans logotyp
Kulturskolans logotyp
Hällefors kommuns logotyp
Kulturskolans logotyp

Sommarjobb på Kulturskolan

Vi söker åtta sommarjobbare födda 2005–2007 till sommaren 2023. Du ska vara folkbokförd i Hällefors kommun för att få möjlighet till sommarjobb.

Ansökan är stängd! Sista dagen för ansökan var 27 mars 2023.

Det finns två olika sommarjobb att söka. Personerna till de olika jobben kommer till stor del arbeta tillsammans.

  • Fyra ledare för barn och unga på vår sommarkulturskola.
  • Fyra musiker till kulturskolans sommarlovsband.

Till båda jobben behöver du ha erfarenhet av teater, dans, bild eller behärska att spela ett eller flera instrument.

Arbetsperioden är vecka 26–28, det vill säga tre veckor. Arbetstiden är 9–16 måndag–fredag med en timmes lunchrast.

Arbetsuppgiften är att planera och genomföra sommarkulturskola utomhus för barn i alla åldrar men främst för åldern 7–12 år.

Förutsättningarna är att du vill leda barn och unga inom dans, teater och bild med stöd av våra fritidsledare/kulturpedagoger.

Vi kommer erbjuda platserna utifrån förmåga och vilja att leda yngre barn och att det blir en jämn fördelning mellan ämnena dans, teater och bild.

Arbetsuppgiften är att under första veckan repetera in en repertoar som bandet sedan uppträder med på olika platser i kommunen under de nästkommande två veckorna. Detta varvas med musiklek för barn i sommarkulturskolan.

Vi söker dig som har erfarenhet av att spela i band och behärskar ett eller flera instrument och/eller har god sångvana. Vi kommer välja ut sökande utifrån bandets instrument sammansättning exempel: gitarr, bas, piano och sång. Om det blir fler sökande till samma instrument, så kommer platserna att fördelas genom lottning.

För att jobba med barn krävs ett utdrag från Rikspolisstyrelsens belastnings­register. Skicka ifylld blankett till Rikspolisstyrelsen (adressen finns längst ned på blanketten). Räkna med att det tar någon vecka att få utdraget så gör detta i god tid.

Du måste lämna svaret till din arbetsgivare senast första arbetsdagen, annars får du inte börja på din tilldelade arbetsplats. Det är viktigt att du lämnar polisregister­utdraget oöppnat.

Begäran om utdrag från belastningsregistret, polisen.se

Om du inte är folkbokförd i Sverige så behöver du fylla i och skicka in blanketten "Anmälan om preliminär A-skatt" till Skatteverket för att få din lön.

Anmälan om preliminär A-skatt, skatteverket.se

Sidan är uppdaterad