Stöd och rådgivning

Vem VAr Hur VAd osv

Skogen, silvret och järnet har format vår kommun och påverkat natur, kultur och tradition. Arvet är levande än idag men i ny tappning. Modern stål- och skogsindustri skapar många arbetstillfällen här och de gamla bruksherrgårdarna och gästgiverierna har utvecklats till förstklassig besöksnäring.

Vi strävar efter ett nära samarbete och en god dialog med de lokala företagarna och näringslivs­organisationerna. Här har vi samlat en lista med organisationer som kan ge dig som företagare i Hällefors kommun stöd och rådgivning.

ALMI är en organisation med uppgift att bidra till näringslivets utveckling.
ALMIs webbplats

Arbetsförmedlingens stöd riktar sig till dig som är arbetslös och som har förutsättningar för att starta en egen verksamhet.
Arbetsförmedlingens webbplats

Business Region Örebro är ett partnerskap mellan elva kommuner i Örebro län; Askersund, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Region Örebro län är ägare.

businessregionorebro.se

Coompanion ger rådgivning kring kooperativt företagande, det vill säga samverkan i företagsformen ekonomisk förening.
Coompanions webbplats

Länsstyrelsen arbetar med företagsstöd, med innovationsfinansiering och företagsutveckling i landsbygdsområden.
Länsstyrelsens webbplats

Nyföretagar­centrum Bergslagen ger dig personlig, kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning om du funderar på att starta företag eller precis har startat. De är experter på företagande och efter deras rådgivning är du väl förberedd för livet som egenföretagare.

Nyföretagarcentrum Bergslagen erbjuder nyföretagarrådgivning i de fyra Bergslagskommunerna Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora.

www.nyforetagarcentrum.se/bergslagen

Samhällsbyggnad Bergslagen är en gemensam nämnd-, och förvaltningsorganisation som ansvarar bland annat för ärenden som gäller bygglov, men som dessutom arbetar med naturvård, fysisk planering, trafikfrågor, energirådgivning samt kart-, och mätningsverksamhet.
Samhällsbyggnadsförvaltningen

På verksamt.se/orebrolan kan du hitta kontaktuppgifter till den organisation eller rådgivare som bäst kan hjälpa dig utifrån din situation och dina behov.

Länk till verksamt.se/orebrolan

Örebro universitet (OrU) erbjuder ca 900 fristående kurser samt 67 utbildningsprogram på grundnivå och 25 program på avancerad nivå.
Örebro universitets webbplats