Anhöriga får möjlighet att mötas igen

Inom kort kommer boende få träffa sina anhöriga på Hällefors kommuns vård- och omsorgsboenden. På säkra mötesplatser utomhus kan de mötas på varsin sida av en plexiglasvägg.

– Efter så lång tid i isolering känns det skönt att kunna skapa en möjlighet att träffas igen utan att riskera smittspridning, säger socialchef Ingrid Holmgren, att få se sina anhöriga igen är naturligtvis efterlängtat av många.

De coronasäkra mötesplatserna finns på vård- och omsorgsboendena Fyrklövern och på Björkhaga, samt på serviceboendet Sörgården. Anhöriga kan kontakta boendet för att boka möten och träffas

Läget inom kommunen

Sjuktalen i kommunen har senaste tiden stabiliserat sig något. Läget är fort­farande ansträngt, men vi kan upprätthålla de verksamheter som är igång och det är naturligtvis möjligt tack vare att personalen gör ett fantastiskt jobb!

Friskförklarade

– Vi har ett antal personal och brukare som nu är friska efter en tids sjukdom i Covid-19 och det är mycket glädjande, säger Ingrid Holmgren.

– Vi har inga nya bekräftade fall av Covid-19 bland våra brukare sedan den 1 maj, och det är en positiv nyhet, men det innebär inte att vi kan luta oss tillbaka.

Stor allmän smittspridning

Det finns en stor allmän smittspridning i samhället, och det gäller för alla att fortsätta ta sitt ansvar och följa myndigheternas rekommendationer:

– Vi kan inte andas ut riktigt än, säger Ingrid Holmgren, det kan visserligen kännas som att läget lugnat sig något, men vi får inte slappna av för det. Det här kommer vi att leva med under en längre tid. Nu gäller det att hålla i och hålla ut!

Stanna hemma när du sjuk – håll avstånd – tvätta händerna – och res inte i onödan!

Uppdaterad 12/5 2020 14.44.03