Anställda i Hällefors kommun får presentkort för att stärka den lokala handeln

Alla anställda i Hällefors kommun får ett presentkort med ett värde av 200 kronor. Presentkortet är en av flera insatser som kommunen gör för att lindra effekterna av coronaviruset på näringslivet.

– Vi delar ut presentkortet som en uppskattning till de anställda i Hällefors kommun, säger Annalena Järnberg, kommunstyrelsens ordförande. Det har varit en mycket påfrestande tid och vi vill tacka alla för en otrolig insats. Samtidigt blir det en positiv injektion till den lokala handeln som lider svårt i den här krisen.

Presentkortet ges till alla som var anställda i kommunen 1 juni, det gäller såväl tillsvidareanställda som personer med kortare anställningar. Totalt rör det sig om cirka 700 personer, så kostnaden för kommunen uppgår till cirka 140 000 kronor.

Presentkortet gäller fram till 31 augusti i butiker som är anslutna till Företagsföreningen i Hällefors. Inlösande butiker kommer att ha ett anslag uppsatt som talar om att de löser in presentkorten, och en komplett sammanställning presenteras här på kommunens webbsida.

Drygt 30 verksamheter som är anslutna till Företagsföreningen i Hällefors löser in presentkorten.

I dessa butiker kan presentkort lösas in