Relativt stabilt läge inom kommunen

Läget inom omsorgen i kommunen är stabilt, vi har sedan ett par veckor tillbaka inga nya fall av Covid-19 inom den kommunala omsorgen. Sjukfrånvaron bland personalen har minskat, vilket gör att situationen inom omsorgen nu inte känns lika ansträngd som tidigare.

– Vi har ett antal personal och brukare som nu är friska efter en tids sjukdom i Covid-19 och det är mycket glädjande, säger Ingrid Holmgren, dessutom har vi inga nya bekräftade fall av Covid-19 bland våra brukare sedan den 13 maj, och det är en positiv nyhet, men det innebär inte att vi kan luta oss tillbaka.

Semesterplanering

Kommunen och omsorgen behöver under sommaren upprätthålla en så optimal verksamhet som möjligt. Som arbetsgivare tycker vi att det är viktigt att eftersträva att personalen förlägger 4 veckors semester under juni-augusti. Semestern för sommaren 2020 är planerad och beviljad.

På grund av den rådande situationen med en ansträngd omsorg erbjuder kommunen de medarbetare som frivilligt väljer att förskjuta en eller två av sina semesterveckor till en senare period (september till december) en extra ersättning som kompensation. Det ska i första hand ske genom frivillighet.

Syftet med detta är att behålla kompetensen och säkra vården.

Håll i, håll ut, håll avstånd, håll kontakten

Sverige har valt en väg där vi inte har stängt ner samhället och det är för att det ska vara lättare att hålla ut länge. Strategin bygger på att alla är med och tar ansvar för att stoppa smittspridningen. Det är viktigt att vi alla är uthålliga under coronapandemin.

En del av oss kanske börjar tycka att livet är lite tråkigare. På sina håll kan man ana att människor börjar slappna av och leva mer som vanligt. Men vi är ännu inte riktigt där. Vi har fortfarande en stor allmän smittspridning i samhället.

Vi vill lite extra be er alla att fortsätta hålla avstånd, välja bort sådant som kan öka risken för smittspridning, att vi hjälper personer i riskgrupper och påminna varandra om vikten av allt detta.

Vi är många som längtar efter det gamla invanda, vi kanske längtar efter att resa, fira födelsedagar med hejdundrande fester, tävla i den sport vi utövar eller något helt annat, men vi är inte där - inte riktigt än.

Bara genom att alla agerar ansvarsfullt kan vi tillsammans säkra våra medmänniskor, personer i riskgrupp, sjukvård- och i förlängningen hela samhället.

Håll i, håll ut, håll avstånd, håll kontakten.