Hans Åhnberg är ny kommmunchef i Hällefors

Hans Åhnberg

Vi hälsar vår nya kommunchef Hans välkommen till Hällefors kommun. Han började sin tjänst måndagen den 8 februari och tar över efter nuvarande kommunchefen Tommy Henningsson som avslutar sin tjänst nu på fredag.

De senaste sju åren har Hans arbetat i Knivsta kommun som utbildningschef/biträdande kommundirektör. I hans uppdrag har även ingått att ansvara för olika samverkansfrågor inom Region Uppsalas olika nätverk. Innan dess arbetade han som ansvarig chef för all kommunalt driven verksamhet det vill säga såväl utbildnings­verksamhet som äldre- och handikappomsorg, ungdomsmottagning och kulturskola.

Hans har arbetat hela sitt yrkesverksamma liv inom den kommunala förvaltningen och är från början utbildad fiollärare men har de senaste 32 åren haft olika chefsuppdrag.

Han är uppväxt i norra Bengtstorp utanför Gyttorp men har bott i Stockholm i många år. I samband med att han nu tillträder det här jobbet så har Hans också övertagit släktgården och håller precis på att renovera inför flytten tillbaka dit under våren.

Hans är gift och har fyra egna barn och två bonusbarn samt ett barnbarn som heter Simon som är sex år. De två yngsta går ut gymnasiet i vår och övriga finns runt om i Mellansverige.

Några av Hans intressen är trädgård och odling, matlagning, film och att efter bästa förmåga träna och röra på sig.

Hans är otroligt glad och stolt över att ha fått jobbet som kommunchef här i Hällefors och säger:
– Att få återvända till hembygden och bidra till den fortsatta utvecklingen här känns oerhört inspirerande. Jag är imponerad över det driv och den utvecklingsvilja jag mött från första stund och ser fram emot att fortsätta det arbetet tillsammans.

Uppdaterad 10/2 2021 12.27.46