Hällefors kommuns logotyp
Hällefors kommuns logotyp

Student- och elevboende

Restaurang- och hotellhögskolans studenter, elever på Pihlskolans gymnasium och Hällefors folkhögskola har möjlighet att söka studentboende och elevboende. Lägen­heterna är inhyrda i vanliga hyreshus utspridda i Hällefors och Grythyttan som ligger på gång- och cykelavstånd från skolorna.

Kom ihåg att anmäla din flytt för det är viktigt för din rätt till olika bidrag och förmåner samt för vilken skatt du ska betala.

Om du flyttar till en annan ort för att studera på universitet eller högskola ska du vara folkbokförd på den orten. Det är till exempel viktigt för din rätt till olika bidrag och förmåner samt för vilken skatt du ska betala.

Flyttanmälan gör du på Skatteverkets webbplats. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter, företag, kommuner och landsting.

Du kan behöva meddela din nya adress till privatpersoner, föreningar och organisationer du är medlem i, tidskrifter du prenumererar på med mera. Eftersändning av den posten får du beställa hos Svensk adressändring mot en avgift.

Senast uppdaterad