Hällefors kommuns logotyp
pihlskolans logotyp
Träd i flera färger med texten Pihlskolan till höger

Vård- och omsorgsutbildning

Vuxenutbildningen i Hällefors kommun erbjuder i samarbete med Nora kommun, en yrkesvux­utbildning inom vård- och omsorg. Utbildningen omfattar 1500 poäng och innehåller både praktiska och teoretiska studier samt APL. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som undersköterska. När du söker utbildningen anger du om du vill studera på 50% eller 100%. APL-veckorna görs på 100% då du följer din handledares schema.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

15% av utbildningen är APL där utbildningen är förlagd till kommunens omsorgsverksamhet eller verksamhet inom den regionala vården på sjukhus eller vårdcentral. Det ger dig en god inblick i vad yrket innebär och du får utveckla dina praktiska kunskaper.

Förändringar i utbildningen

Den 1 juli 2021 kommer det ske förändringar i vårdutbildningen. 7 nya yrkesämnen tillkommer, 5 yrkesämnen revideras och 5 ämnen uppävs. Innehåll har också flyttats mellan kurser. Detta påverkar både kurser och yrkespaket inom vårdutbildningen på komvux. Du som har påbörjat, men inte slutfört utbildningen innan 1 juli 2021 blir påverkad av detta.

Kursstart

Vi antar nya elever löpande i mån av plats. Ange önskad studietakt i ansökan, 100% eller 50%. Utbildningen är endast sökbar för dig som är folkbokförd i Hällefors kommun. Antalet platser är begränsat. Kontakta oss om du har frågor om utbildningen.

Intresseanmälan

Intressanmälan skickas via ansökningsblanketten nedan. Därefter kontaktar vi dig.

Ansökningsblankett till vård- och omsorgsutbildning Pdf, 75.2 kB.

Sidan är uppdaterad