Hällefors kommuns logotyp
Hällefors kommuns logotyp

Årets stipendiater är utsedda

Kommunstyrelsen i Hällefors har utsett årets stipendiater. Kulturstipendiet går till författaren och släktforskaren Håkan Fredriksson, idrottsstipendiet går till fotbollsspelaren Oskar Jansson och ledarstipendiet går till Karin Herou som är ledare i gymnastik och dans.

Kommunstyrelsen i Hällefors delar årligen ut ett idrotts-, ett kultur- och ett ledarstipendium till personer eller föreningar som verkat för bra insatser inom respektive område.

Kulturstipendiet

Kulturstipendiet går till författaren och släktforskaren Håkan Fredriksson med motiveringen: Håkan är författaren som är inne på sin 4:e bok om Hjulsjö. Ett stort arbete med många års forskning och ”grävande” i olika arkiv bakom sig. Fokus är på Hjulsjö och närliggande byars historia och dess invånare. Håkan har kartlagt hembygden och släkter i tre innehållsrika band och alltså ett 4:e på väg. Ett livsverk som kommer att glädja många generationer i framtiden.

Ledarstipendiet

Ledarstipendiet går till Karin Herou, ledare i gymnastik och dans, med motiveringen: Karin är ledaren som generationer av Hälleforsbor haft som gymnastikledare eller har som ledare idag. Redan på 80-talet var Karin involverad i lokalrevyn i Grythyttan där hon ledde dansarna i revyn. Hon leder fortfarande med stort engagemang till glädje för flera pensionärsgrupper. Karin är ”still going strong” och en mycket värdig mottagare av Hällefors ledarstipendium.

Idrottsstipendiet

Idrottsstipendiet går till fotbollsspelaren Oskar Jansson med motiveringen: Oskar började spela fotboll och är fostrad i Hällefors AIF. Oskar har gått på Degerfors IF:s och Jönköping Södras fotbollsakademier och bland annat spelat med Jönköping Södra. Idag spelar han i Vänersborgs IF i div 1 södra. Oskar är en fin förebild för alla fotbollsspelande ungdomar i Hällefors vilket han också visade när han kom hem till den efterlängtade invigningen av Hällefors konstgräsplan i somras.

Utdelning av stipendierna

Utdelning av stipendierna kommer ske under festliga former tisdagen den 14 maj kl. 16 vid Hällefors Badhus.

Läs mer informaion om stipendierna.

Gul bakgrund med tulpaner på