Hällefors kommuns logotyp
Träd i flera färger med texten Pihlskolan till höger
Hällefors kommuns logotyp
Träd i flera färger med texten Pihlskolan till höger

Idrott och hälsa, individuella val

Vill du få chansen att utvecklas inom din idrott eller möjlighet att fokusera på din träning? På Pihlskolan får du bra förutsättningar att utöva din favoritsport eller testa nya aktiviteter.

Personer med ryggsäck vandrar i  skogen

Idrott och hälsa som individuella val

Om du satsar på din idrott eller vill komma igång med träning, så har du på Pihlskolan möjlighet att välja att läsa mer Idrott och hälsa redan från årskurs 1.

Dina individuella val ger dig möjlighet att fokusera på din träning och att utvecklas inom din idrott. Du kommer under åren på Pihlskolan få möjlighet att utvecklas som ledare och att testa många andra aktiviteter och idrotter. Du kan även få prova på att arrangera evenemang och leda aktiviteter, vilket utvecklar andra sidor av dig.

Kunskap om vad hälsa innebär och hur man kan arbeta mer aktivt med sin hälsa är en annan viktig del. Att “må bra” har stor betydelse, när man kämpar för att nå sina mål – oavsett om du satsar för att nå toppen eller försöker att komma igång med en mer aktiv livsstil.

En annan viktig del är de praktiska förutsättningarna för att utöva en idrott och vi har många bra kontakter med Hällefors föreningsliv. Delar av kurserna kan genomföras i samband med din vanliga träning. Vi tror att det är en fördel att träna på hemmaplan och slippa lägga tid på resande.

Genom att styra dina individuella val mot idrott och hälsa kommer du få ett bredare perspektiv på ditt idrottsutövande, bra förutsättningar att utvecklas och tillsammans med andra få möjlighet att testa nya spännande aktiviteter. Det tror vi kommer att stärka dig i ditt idrottsutövande och ge dig många positiva erfarenheter för livet.

Individuella val

Beroende på program kan du välja olika individuella val mot idrott och hälsa. Kurserna kan ge dig möjliget att:

  • Specialisera och utveckla dig inom en vald idrott.
  • Testa olika idrotter och aktiviteter såsom klättring, ridning, dykning.
  • Utveckla ditt ledarskap.
  • Delta i och arrangera olika idrottsevenemang.
  • Påverka vilka praktiska aktiviteter och arrangemang som ska genomföras.

Valbara kurser:

  • Idrott och hälsa 1-Specialisering,
  • Idrott och hälsa 2- Specialisering samt
  • Idrott och hälsa 2

Om du vill specialisera dig mot Ishockey så kan du även söka vår Lokala idrottsutbildning.

Senast uppdaterad

Kontakt­information

Hällefors kommun, 712 83 Hällefors

0591-641 95