Hällefors kommuns logotyp
Hällefors kommuns logotyp

Företagarrådgivning från näringslivs­organisationer

Hällefors kommun strävar efter ett nära samarbete och en god dialog med de lokala företagarna och näringslivs­organisationerna. Här har vi samlat en lista med organisationer som kan ge dig som företagare i kommunen stöd och rådgivning.

ALMI är en organisation med uppgift att bidra till näringslivets utveckling.
ALMIs webbplats

Arbetsförmedlingens stöd riktar sig till dig som är arbetslös och som har förutsättningar för att starta en egen verksamhet.
Arbetsförmedlingens webbplats

Business Region Örebro är ett partnerskap mellan elva kommuner i Örebro län; Askersund, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro. Region Örebro län är ägare.

businessregionorebro.se

Coompanion ger rådgivning kring kooperativt företagande, det vill säga samverkan i företagsformen ekonomisk förening.
Coompanions webbplats

Få kostnadsfri energirådgivning av kommunens energi- och klimatrådgivare.

hellefors.se/energi_och_uppvarmning

Kungsvägen 34, 691 31 Karlskoga
www.foretagarna.se

En lokal förening med syftet att stärka företagarna i Hällefors kommun.
www.foretaghellefors.se

Funderar du på att starta eller utveckla ditt företag? Business Region Örebro har tagit fram en sida med en översikt över allt aktuellt stöd för företagare.

foretagsresan.regionorebrolan.se

Handelskammaren i Bergslagen har ett extra starkt fokus på frågor och aktiviteter som är viktiga för medlemmarna i Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Hällefors.
handelskammarenmalardalen.se

Länsstyrelsen arbetar med företagsstöd, med innovationsfinansiering och företagsutveckling i landsbygdsområden.
Länsstyrelsens webbplats

Nyföretagar­centrum Bergslagen ger dig personlig, kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning om du funderar på att starta företag eller precis har startat. De är experter på företagande och efter deras rådgivning är du väl förberedd för livet som egenföretagare.

Nyföretagarcentrum Bergslagen erbjuder nyföretagarrådgivning i de fyra Bergslagskommunerna Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora.

www.nyforetagarcentrum.se/bergslagen

Region Örebro kan ge ditt företag bidrag till bland annat investeringar, marknadsföring och innovations­utveckling.

Behöver du hjälp att investera i ditt företag?

På Region Örebro län kan du ansöka om företagsstöd. Dessa stöd ska hjälpa länets företag för att få en långsiktig lönsamhet och tillväxt. Som en del av insatserna för regional tillväxt kan Regionen ge bidrag till bland annat investeringar, marknadsföring och innovationsutveckling.

Region Örebro län har tre olika typer av stöd och syftet är att hjälpa företag i hela länet att få en långsiktig lönsamhet och tillväxt. Det är viktigt att du skickar din ansökan innan projektet eller investeringen startar.

Här kan du som ska starta eller har startat företag inom Region Örebro län söka stöd för att utveckla och expandera din verksamhet. Företag som får stöd ska drivas affärsmässigt med vinstsyfte (inte hobbyverksamhet).

Hur ansöker du om företagsstöd?
Anvisningar, blanketter och kontaktuppgifter finns på Region Örebro läns webbplats under företagsstöd. Ring gärna och prata med kontakt­personerna på regionen innan du ansöker så kan du och ditt företag få vägledning i ett tidigt skede.

Region Örebro läns sida om företagsstöd

Samhällsbyggnadsförvaltningen är en gemensam förvaltning för kommunerna Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora. Förvaltningen arbetar på uppdrag av Bygg- och miljönämnden och Tekniska nämnden.

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Köpmangatan 23–25, 702 23 Örebro Telefon: 019-19 57 00,
www.svensktnaringsliv.se

Timbanken - ett stöd för dig som ska starta eller vill utveckla ett företag i Örebro län. Med Timbanken kan du få upp till fem timmars fri rådgivning av kvalificerade affärsrådgivare.

Timbankens webbplats

Du som driver eller funderar på att starta företag hittar olika typer av stöd på verksamt.se. Här finns även kontaktuppgifter till den organisation eller rådgivare som bäst kan hjälpa dig utifrån din situation och dina behov.

verksamt.se

Information om utbildningar, seminarier, stöd och olika typer av rådgivning för dig som är företagare eller förening och verksam inom besöksnäringen.

orta.regionorebrolan.se

Örebro universitet (OrU) erbjuder ca 900 fristående kurser samt 67 utbildningsprogram på grundnivå och 25 program på avancerad nivå.

Örebro universitets webbplats

Senast uppdaterad